Specifieke eigenschappen

Lage montage kosten en flexibel

NexBoxen hoeven NIET in elektrakasten te worden opgehangen. Zij zijn modulair opgebouwd en kunnen -ook achteraf- eenvoudig worden uitgebreid door het toevoegen van  modules. Bij het contact met de NexMaster worden uitbreidingen automatisch geconfigureerd. Plug & Play die werkt!

Meetinformatie lokaal en centraal

NexBoxen kunnen voor lokale uitlezing op een NexMaster worden aangesloten via een veldbus of LAN.
Tegelijkertijd kan dezelfde NexBox ook via een telefoonmodem, GSM of WAN bereikbaar zijn voor één of meerdere centrale locaties. Hier kunnen de meetgegevens worden gecombineerd (bijvoorbeeld gesommeerd) met informatie uit NexBoxen op andere locaties.

Volledig automatische verwerking

Alle meetgegevens worden automatisch verzameld. Handmatig opnemen van meterstanden per dag, week of maand is voorgoed voorbij. Ook de databases behoeven geen onderhoud en raken nooit vol. Zelfs het back-up proces is volkomen automatisch.

Berekeningen, zoals het optellen van vermogens, gebeuren volledig automatisch.

Ter beschikking stellen van gegevens aan andere programma's (zoals Montage, Excel en ERP systemen) en conversie van formaten kan met een groot aantal 'pre-formatted' selecties naast een vrij specificeerbaar formaat, automatisch periodiek worden uitgevoerd.

Direct beschikbare informatie voor energiebesparende maatregelen

De verbruiksgegevens, die op uw energieafrekeningen zijn aangegeven, informeren u slechts achteraf. Hieruit is niet te bepalen door welke combinatie van factoren -bijvoorbeeld- verbruikspieken zijn ontstaan of een overschrijding van het beschikbaar vermogen is veroorzaakt.

Met de NexMaster zijn de gevolgen van het inschakelen van energieverbruikers direct te zien. Hierdoor zijn de consequenties voor het energieverbruik onmiddellijk zichtbaar en kunnen maatregelen worden getroffen.

Vrijwel onbeperkt uitbreidbaar

Op één PC kunnen ongeveer 100 NexBoxen worden aangesloten. Door inzet van meer Pc's, gekoppeld via een LAN, is het systeem vrijwel onbeperkt uitbreidbaar, zonder dat de samenhang en daarmee het overzicht verloren gaat.

Alle kosten- en opbrengstposten, kwaliteits- of onderhoudskenmerken kunnen automatisch worden geregistreerd. Voorbeelden: elektriciteit-, gas-, water- en persluchtverbruik, afvalstromen, geproduceerde aantallen, bedrijfsuren, temperaturen, etc, etc.

Onbelemmerde toegankelijkheid

Informatie is slechts nuttig als ze ook toegankelijk is. Door de volledig intuïtieve grafische besturing is een probleemloze bediening mogelijk zonder studie van uitgebreide handleidingen.

Het NexMaster programma werkt volledig onder Windows met alle bijbehorende voordelen zoals overzichtelijke presentaties van tabellen en grafieken.

Kenmerkend voor de NexMaster is de toepassing van een netwerkdatabase, waarmee een razendsnelle presentatie van grafieken wordt gerealiseerd.

Via een Local Area Netwerk is de informatie op verschillende plaatsen binnen uw bedrijf direct beschikbaar.

Beveiliging met wachtwoorden regelt bevoegdheden van gebruikers en sluit onbevoegden buiten.

Wereldwijd

Het NexBox systeem is voorzien van een uitgebreide tijdzone verwerking, zodat gegevens uit verschillende tijdzones eenvoudig kunnen worden samengevoegd en gerelateerd aan de verschillende tijdzones kunnen worden bekeken.

Meetcode

Indien de PC met de NexMaster software, wordt voorzien van een DCF-77 tijdsynchronisatie en er regelmatig contact is met de NexBoxen, voldoet het systeem aan de Meetcode, waardoor de gemeten informatie kan worden gebruikt voor afrekenen van bijvoorbeeld het elektraverbruik (comptabel).

Directe toegang tot de fabrikant

Het NexBox en NexMaster systeem is een Nederlands product, zowel hardware als software zijn een volledig eigen ontwikkeling van NEXUS. Dit geeft alle voordelen van zeer korte communicatielijnen met de fabrikant.

 

Wilt u nadere informatie: klik dan hier

 

Voor informatie

010 288 74 15